На Миколаївщині індекс промислової продукції зріс на 4,65%

На Миколаївщині спостерігається стабільне зростання у всіх галузях промислового комплексу, причому, зафіксовані темпи росту відповідних показників значно вищі ніж у минулому році.

Так, за підсумками січня-липня 2017 року, індекс промислової продукції в області зріс на 4,65%, та має вищі показники, ніж по Україні в цілому. 

Як відмітили в Департаменті економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОДА, зростання виробництва промислової продукції відбулося за рахунок модернізації, реконструкції, переорієнтації на інші ринки збуту, перегляду та розширення асортименту продукції що виробляється та реалізації інвестиційних проектів основних підприємств області.

Так, державним підприємством НВКГ «Зоря»–«Машпроект» продовжуються заходи щодо переорієнтації продукції на інші ринки збуту. На сьогодні продукція поставляється в країни Центральної (Казахстан, Узбекистан, Туркменістан) і Південно-Східної Азії (Індія, Китай, В'єтнам, Південна Корея), на Близький Схід (Іран, Ємен), в Східну Європу (Польща, Чехія, Болгарія, Румунія) і Африку (Алжир, Лівія, Гана, ПАР). 

Компанією "Нібулон" в межах інвестиційного проекту "Відродження водної магістралі Миколаївщини" продовжуються днопоглиблювальні роботи на р. Південний Буг.  Вже проведено реконструкцію виробничих потужностей суднобудівно-судноремонтного заводу "Нібулон" у м.Миколаєві загальною площею 4188 кв.м (І черга будівництва). В рамках співпраці підприємства із Європейським інвестиційним банком, успішно реалізується черговий етап реконструкції та модернізації заводу.

На повну потужність працює фермерське господарство «Органік Сістемс» холдингу «Агрофьюжн», 80% обсягів виробництва готової продукції, якого орієнтовано на експорт до 25 країн світу. Зокрема, Польщі, Близького Сходу, Японії та країн Балтії. Крім того, у цьому році компанією побудовано новий завод з переробки томатів у м. Снігурівка.

Стабільно працює ТОВ «Сандора», яке експортує продукцію до 33 країн світу, серед яких США, Німеччина, Канада, Великобританія, Ізраїль, Греція, Італія, Панама, Монголія, Китай, Румунія, а також в країни ближнього зарубіжжя: Білорусь, Молдова, Литва, Латвія, Естонія, Азербайджан, Вірменія, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Туркменістан. Перспективними  є ринки країн ЄС.

Високими темпами впроваджується інвестиційний проект «Розробка та організація виробництва когенераційних установок на базі поршневих двигунів з використанням альтернативних видів палива», розроблений компанією «Первомайськдизельмаш».

Окремо в Департаменті економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОДА відмічають, що на сьогодні роль локомотива промисловості в області повертає собі військово-промисловий комплекс Миколаївщини, а драйвером промисловості регіону вбачається розвиток машинобудування. Підтвердженням зазначених тенденцій є підписання 22 серпня 2017 року Меморандуму між Концерном «Укроборонпром» і Миколаївською облдержадміністрацією щодо розширення співпраці з підприємствами області по програмі імпортозаміщення. На сьогодні більше вже 30 підприємств Миколаївщини працюють з Держконцерном, тоді як в 2014 році таких було лише 7.