Дільничні поліцейські встановили зловмисників, які викрали продукти харчування із магазину

До Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області звернувся 58-річний власник крамниці, розташованої по вул. Одеське шосе, з повідомленням про те, що вночі з полиць магазину зникли продукти харчування, а з каси – грошові кошти у розмірі шість тисяч гривень. Крадіжку виявила продавець, яка вранці прийшла на роботу, а відчинивши приміщення, побачила безлад. Виявилось, що злодії проникли у середину, віджавши металопластикове покриття, а потім зробивши діру у стіні з пінопласту. З пакетами краденого крадії вийшли через задні двері.

Проведеними розшуковими заходами дільничні офіцери Центрального відділу поліції встановили, що у гуртожитку, розташованому неподалік від місця скоєння злочину, нещодавно оселились не тільки студенти училища, а й колишні його учні.

Вирішивши перевірити, чи не причетні юнаки до вказаного злочину, поліцейські, зайшли перевірити одну з кімнат. Двері правоохоронцям відчинили двоє хлопців, а на столі у них саме були розкладені усі викрадені з магазину продукти: ковбаси, цукерки, печиво, згущене молоко та ін. Також у злодіїв знайшли і частину грошових коштів, які вони не встигли витратити. Усе знайдене було вилучене, а зловмисники доставлені до Центрального відділу поліції.

Зі слів старшого із злодіїв, 18-річного місцевого мешканця, на вчинення злочину він із 17-річним товаришем пішли через скрутне матеріальне становище. Мовляв, його дружина наразі знаходиться у пологовому будинку і він не хотів її зустрічати з порожніми руками.

Слідчими проводиться розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч.3 ст.185 КК України «Крадіжка», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Перевіряється причетність крадіїв до скоєння подібних злочинів на території обласного центру.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області