Поліцейські Баштанського району виявили вдома у місцевої мешканки канабісу більш ніж на 70 тисяч гривень

Від громадян правоохоронці отримали повідомлення про те, що мешканка с. Новопетрівка має у себе вдома незареєстровану зброю. Щоб перевірити цю інформацію, співробітники поліції прибули до жінки із санкціонованим обшуком, під час якого знайшли наркотики.

Дійсно, у будинку поліцейські виявили дві гладкоствольні рушниці, одна з яких, попередньо, часів 2-ї Світової війни. Вони вилучені та направлена на експерте дослідження, а у відношенні домовласниці вирішується питання про притягнення ї до адміністративної відповідальності. Також оперативники знайшли і наркотичне зілля.

2,4 кг канабісу 52-річна зловмисниця ховала у пральній машині. Співробітників поліції жінка запевняє, що така кількість наркотичного засобу їй потрібна була для власних потреб у зв’язку із тривалою наркозалежністю. За цінами чорного ринку така кількість речовини коштує від 72 тисяч гривень.

Полімерний мішок з речовиною рослинного походження у висушеному та подрібненому стані, був вилучений та направлений на дослідження.

Згідно з висновком експертизи, надана для дослідження речовина є канабісом, що відноситься до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонений.

Слідчими Баштанського відділу поліції проводиться розслідування кримінального провадження розпочатого за ознаками ч.2 ст.309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». За вчинене кримінальне правопорушення зловмисниці загрожує до п'яти років ув’язнення. Їй оголошено про підозру, слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області