У Вознесенську поліцейські вилучили у раніше судимого місцевого мешканця півтора кілограма наркотиків, зброю та боєприпаси

Додому до 32-річного чоловіка правоохоронці прийшли із санкцією на обшук. За оперативною інформацією зловмисник зберігав наркотичні засоби у великій кількості. Окрім наркотиків, оперативники знайшли ще зброю та більше 200 патронів різного калібру.

У гаражному приміщені домовласник висушував кущі коноплі, а у картонних ящиках зберігав вже готовий до вживання канабіс. Загалом правоохоронці вилучили близько 1,5 кг наркотичних засобів, вартість яких за цінами чорного ринку становить понад 200 тисяч гривень.

У будинку господаря правоохоронці знайшли обріз, мисливську рушницю та 40 патронів до неї, 220 патронів калібру 5,6 мм, вісім набоїв калібру 7,62 мм.

Також поліцейські виявили сімнадцять державних номерних знаків від різних автомобілів, пляшку із заготовленою запальною сумішшю, так званий «коктейль Молотова», балаклаву, сім мобільних телефонів та три камери відеоспостереження.

Походження наркотиків та озброєння, канали їх надходження до мешканця Вознесенська, а також подальше призначення встановлюватимуть слідчі.

Усе вилучене направлене на дослідження до Миколаївського НДЕКЦ МВС України.

Вознесенським відділом поліції проводиться розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ознаками ч. 1 ст. 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» та ч. 1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», санкціями яких передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Зловмисник був затриманий у порядку ст. 208 КПК України. Після проведення експертизи за узгодженням із прокуратурою вирішуватиметься питання щодо оголошення чоловіку про підозру у вчинені зазначених кримінальних правопорушень та обрання йому міри запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області