Поліцейські Інгульського району затримали зловмисника, який скоїв розбійний напад на пенсіонера

У вересні до чергової частини Інгульського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області надійшло повідомлення від 69-річного місцевого мешканця про те, що відносно нього скоєно злочин.

Заявник розповів, що напад стався ще декілька днів тому, але повідомляти у поліцію він не став, допоки не погіршився його стан здоров’я. Через спричинені тілесні ушкодження у вигляді переламу двох ребер чоловік все ж таки звернувся до медичного закладу і спочатку надав свідчення, що до його помешкання нібито вдерлося двоє чоловіків у масках та, побивши його, відібрали наручний годинник, мобільний телефон і пенсійну банківську картку.

В ході проведення слідчо-оперативних дій правоохоронці з’ясували, що 69-річний чоловік каже неправду. Виявилось, що йому було соромно зізнаватись у тому, що свого кривдника він запросив до власної квартири сам.

Відомо, що заявник покликав перехожого молодика допомогти йому винести із помешкання пляшки, а, здавши їх до пункту прийому склотари, запросив незнайомця випити разом у нього вдома. За чаркою зловмисник почав вимагати від пенсіонера заплатити йому за допомогу, а, почувши відмову, відлупцював старенького, забрав у нього годинник, мобільний телефон і пенсійну картку для виплат, та втік.

Вжитими заходами правоохоронці встановили нападника. Ним виявився неодноразово судимий за скоєння майнових злочинів 27-річний чоловік. Зі слів злочинця, майно заявника він продав, а з картки зняв 200 гривень та викинув її.

Наразі чоловікові повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.187 КК України «Розбій», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області