Правоохоронці Заводського району нагадали школярам про правила безпечної поведінки під час канікул

Слухачами працівників сектору превенції Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області – старшого інспектора відділу ювенальної превенції Дмитра Петровського та старшого дільничного офіцера поліції Наталії Круглікової стали учні 8-11-х класів Миколаївських загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № 6, 17 та 18.

Правоохоронці нагадали старшокласникам про правила поведінки у громадських місцях, необхідність суворого дотримання вимог безпеки дорожнього руху під час пересування вулицями міста, а також алгоритм дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, акцентувавши увагу на тому, що ні в якому разі неможна торкатись або наближатись до них і негайно розповісти про знахідку дорослим, або зателефонувати на «102».

Крім того, учням розповіли, як не стати жертвою злочину та як захистити себе від фізичного або емоційного насильства. Нагадали про неприпустимість втеч з домівок та які наслідки таких вчинків можуть спіткати, як самих неповнолітніх, так і їх батьків.

Окремо торкнулись теми спілкування підлітків в мережі Інтернет. Співробітники поліції застерегли присутніх від небезпеки спілкування із незнайомими особами у всесвітній мережі та надали ряд рекомендацій і порад, як не стати жертвами такого виду правопорушення, а в разі виникнення складної ситуації, залишили для учнів контактну інформацію аби вони мали можливість особисто звернутись до правоохоронців по допомогу.

Заводський відділ поліції ГУНП Миколаївської області