Первомайські оперативники викрили зловмисника, який обкрадав домоволодіння своїх сусідів

До Первомайського відділу поліції звернулись місцеві мешканці одного з мікрорайонів міста із заявами про те, що в період вересня-жовтня з території їх домоволодінь викрадено належне їм майно.

Провівши ряд розшукових заходів працівники кримінальної поліції встановили особу крадія. Ним виявився 33-річний місцевий мешканець, який,як з’ясувалось, є сусідом заявників.

Зі слів злодія, бажаючи заробити «легких» грошей, він, скориставшись відсутністю своїх сусідів, що мешкають неподалік від нього, вирішив викрадати з їхніх домоволодінь майно, яке, на його погляд, представляло матеріальну цінність.

Знаючи напевно, що господарів немає вдома, та будучи впевненим, що його злочинні дії ніхто не викриє, крадій в одну і ту ж годину ранку протягом майже місяця проникав на територію сусідських домоволодінь, та, ретельно оглянувши їх, брав все, що впадало йому в око: старенькі пральні машини, газовий балон, казани, корито, металеві секції огорожі, металеві стовпчики та інше.

Викрадене злодій майже одразу продавав, а отримані від продажу «здобичі» гроші витрачав на «зеленого змія».
За нетривалий час свого «підробітку» зловмисник встиг викрасти у потерпілих належного їм майна, спричинивши їм матеріального збитку на загальну суму майже 3000 гривень.

Слідчим підрозділом Первомайського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області проводиться досудове розслідування по п’яти епізодам кримінального провадження, розпочатому за ознаками ч.ч.1-2 ст.185 КК України «Крадіжка», санкції яких передбачають покарання від накладення штрафу до позбавлення волі на строк до п’яти років.

За узгодженням із прокуратурою зловмиснику оголошено про підозру у скоєнні вказаних злочинів. Після проведення всіх необхідних слідчих дій кримінальне провадження буде направлено до суду для прийняття законного рішення.

Первомайський відділ поліції ГУНП Миколаївської області