На Миколаївщині поліцейські викрили крадія-рецедивіста техніки та велосипедів

До Вітовського відділення Корабельного відділу поліції ГУНП в Миколаївській області почали надходити заяви від мешканців с. Мішково-Погорілове про крадіжки майна із території їх домоволодінь та складського приміщення.

Поліцейські опитали усіх можливих свідків подій та розпочали оперативно-розшукові заходи щодо встановлення та затримання злодія.

Через декілька днів після звернення потерпілих, оперативники встановили особу крадія. Ним виявився 36-річний місцевий мешканець. Зловмисник, який раніше вже мав проблеми із законом, пояснив свої дії правоохоронцям тим, що він наркозалежний і йому необхідні були кошти на наркотики.

Вдень злодій проходжувався по вулицям села та придивлявся на подвір’ї своїх односельчан майно, яке могло б принести йому прибуток. Незаконно привласнивши чужі речі, чоловік продавав їх на одному із ринків Миколаєва. Наразі зловмисник зізнався у крадіжці електродвигуна, холодильника, водяного насосу та двох велосипедів.

Частину викраденого майна поліцейські Вітовського району вже знайшли, вилучили та повернули власникам.

Відносно злодія-рецедивіста розпочаті кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1,2 та 3 ст.185 КК України «Крадіжка», що карається позбавленням волі на строк до шести років.

За одним фактом крадіжки чоловікові повідомлено про підозру та наразі узгоджується питання із місцевою прокуратурою щодо повідомлення йому про підозру по іншим крадіжкам, а також обрання міри запобіжного заходу.

Перевіряється причетність зловмисника до скоєння аналогічних злочинів на території Вітовського району та встановлюється місцезнаходження інших викрадених речей.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області