На Миколаївщині за тиждень четверо іноземців притягнуто до відповідальності за порушення міграційного законодавства

В рамках загальнодержавної операції «Мігрант», дільничні офіцери поліції Заводського району виявляють порушників міграційного законодавства.

За перший тиждень практичного етапу відпрацювання четверо іноземців притягнуто до адміністративної відповідальності, відносно одного громадянина вже прийнято рішення щодо примусового повернення його за межі України. Інформація щодо порушників направлена в міграційну службу.

В Миколаєві та області тривають загальнодержавні оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант», спрямовані на запобігання та протидії нелегальній міграції, а також іншим правопорушенням, що вчиняються іноземцями та особами без громадянства.

В рамках операції, з метою встановлення іноземних громадян та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України, поліцейськими перевіряються житлові приміщення громадян, розважальні заклади, заклади громадського харчування, ринки, а також залізничні та автовокзали.

Як зазначив заступник начальника сектору превенції Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області капітан поліції Євген Іщенко, на сьогоднішній день дільничними офіцерами поліції Заводського району виявлено чотири факти порушення іноземцями міграційного законодавства України, відносно трьох осіб складено адміністративні протоколи за ознаками ч. 1 ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України», відповідно до санкції вказаної статті порушникам загрожує штраф від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, та один адміністративний протокол за ст. 205 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства», тягне за собою попередження або накладення штрафу від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Інформація щодо порушників скерована до Державної міграційної служби у Миколаївській області. Відносно одного іноземця вже прийнято рішення про його примусове повернення за межі України.

Крім того правоохоронці звертаються до громадян, якщо ви володієте відомостями стосовно порушення особами міграційного законодавства, прохання повідомляти до Заводського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області або на телефонну спецлінію «102». За кожним повідомленням правоохоронцями проводитимуться відповідні перевірки.

Заводський відділ поліції ГУНП Миколаївської області