Мінрегіон погодив до фінансування 107 проектних заявок на розвиток інфраструктури ОТГ Миколаївщини, - Олександр Кушнір

За результатами розгляду проектних заявок комісією Мінрегіону погоджено до фінансування 107 заявок на суму 88,6 млн грн (майже 98%) для реалізації проектів за рахунок субвенції державного бюджету на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Про це стало відомо у ході онлайн-наради з головами ОТГ Миколаївщини під керівництвом заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександра Кушніра.

Зазначимо, що завдяки державній підтримці децентралізації, ОТГ реалізують проекти, які дозволяють значно покращити інфраструктуру у громадах. Так, за державні кошти відновлюються дитячі садочки, школи, реконструюються будівлі, закуповуються спецтехніка, встановлюється вуличне освітлення  та мережі водогонів, ремонтуються дороги, покращується матеріально-технічна база комунальних підприємств тощо.

Олександр Кушнір звернув увагу керівників громад на важливість ефективного освоєння та  використання коштів державного бюджету, вчасного проведення торгів та відповідності термінів виконання робіт, які передбачені для реалізації проектів.

Крім цього, за результатами наради разом з головами громад було прийнято рішення щодо необхідності проведення дорадчих консультацій з метою визначення стратегічних напрямків для розвитку ОТГ у 2018 році. 

Миколаївська ОДА