Делегація голів ОТГ Миколаївщини бере участь у Форумі об’єднаних громад «Ініціативи, що змінюють життя»

Заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір разом із головами об’єднаних територіальних громад Миколаївської області беруть участь у ІІ Форумі об’єднаних громад «Ініціативи, що змінюють життя», який проводиться сьогодні у Києві.

«Сьогодні, за дорученням голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка, разом із делегацією голів ОТГ Миколаївщини беремо участь у ІІ Форумі об’єднаних громад «Ініціативи, що змінюють життя», який проводиться під патронатом Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та Уряду України», - повідомив Олександр Кушнір на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Виступаючи перед учасниками форуму, Президент України Петро Порошенко наголосив, розповівши про конкретні приклади, що децентралізація дала шанс громадам стати успішними й отримати можливості вирішувати проблеми конкретного села, селища, міста. А одним із завдань децентралізації є наближення влади до людей, аби скоротити і відстань, і час для вирішення нагальних проблем.

За словами Олександра Кушніра, протягом дня учасники будуть обговорювати можливості розвитку територій, основні ключі формування інвестиційного клімату та залучення інвестицій, сприяння розбудові малого і середнього бізнесу на території громад. Окрема увага буде зосереджена на виробничому потенціалі та стратегії розвитку громад.

«Форум – чудова змога поділитися своїм досвідом і перейняти досвід як українських,  так і іноземних колег у руслі розвитку громад. Це – багаж знань і можливостей, які ми разом з керівництвом ОТГ неодмінно зможемо втілити в найближчому майбутньому й на Миколаївщині», - резюмував Олександр Кушнір.