Засуджено зловмисників, які спеціалізувались на викраденні транспортних засобів та іншого майна громадян

Завдяки чіткій та послідовній позиції Вознесенської місцевої прокуратури в суді доведено в повному обсязі провину двох мешканців  Миколаївської області, віком 19 та 21 років, у вчинені крадіжок та незаконному заволодінні транспортними засобами, жителів Єланецького району.

У ході слідства встановлено, що упродовж 25-29 листопада 2016 року  зловмисники двічі незаконно заволоділи автомобілями «ВАЗ-2106», намагалися заволодіти автомобілем «Volkswagen В-5», скоїли крадіжки грошових коштів в сумі 1000 грн., мобільного телефону та іншого майна потерпілих.

Один із зловмисників був затриманий невдовзі після вчинення останнього злочину. Місце знаходження іншого, який зник з місця вчинення злочину, встановлено згодом та затримано.

У ході розслідування доведено 6 епізодів злочинної діяльності.

Молоді особи, пояснюючи свої злочинні дії, розповіли, що їм вкрай потрібні були кошти на власні потреби, тож вирішили «підзаробити» крадіжками.

Їх дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 185 КК України, тобто таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникнення у житло; ч.ч. 2, 3 ст. 186 КК України, тобто відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинений повторно, поєднаний із насильством яке не є небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, за попередньою змовою групою осіб,  поєднаний з проникненням у житло та ч. 2 ст. 289 КК України, тобто незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, поєднане із насильством яке не є небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, з проникненням у приміщення.

Стосовно вказаних осіб застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Окрім цього встановлено, що вказані особи вчинили ряд аналогічних злочинів у Братьскому, Новобузького та Арбузинському районах області, а також у м. Миколаєві. На даний час вказані особи притягнуті до кримінальної відповідальності.

Відтак, Арбузинським районним судом підтримано позицію місцевої прокуратури – обвинувачених визнано винними у скоєнні інкримінованих їм злочинів та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років 5 місяців та 5 років 2 місяці відповідно.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури