В Миколаєві окремий ремонтно-відновлювальний полк Збройних Сил України відзначив 10-ту річницю діяльності

Колектив окремого ремонтно-відновлювального полку Озброєння Збройних Сил України, який дислокується в Миколаївському гарнізоні, урочисто відзначив свій перший ювілей – десяту річницю з дня створення частини.

З цієї нагоди в Миколаївському академічному художньому драматичному театрі військові організували святкове зібрання особового складу, на яке також запросили ветеранів частини та представників громади області й міста.

Під час заходу перший заступник начальника Озброєння Збройних Сил України полковник Олег Лісовий, відзначаючи вагомий внесок колективу полку у відновлення та підтримання боєздатності українського війська, вручив кращим військовослужбовцям частини почесні відзнаки та відомчі нагороди від Міністра оборони України та Начальника Генерального штабу ЗС України.

Також він повідомив про дострокове присвоєння командиру полку, який два роки поспіль визнавався кращою частиною Озброєння ЗС України, Олександру Помазану військового звання «полковник». До привітань з нагоди ювілею приєдналися представники командування військових частин, дислокованих в Миколаївському гарнізоні, керівники місцевих органів влади, духовенство міста.

Артисти театру та учасники художніх колективів Миколаєва презентували присутнім свої концертні виступи.

Окрім урочистостей в драмтеатрі, в ремонтно-відновлювальному полку провели й низку інших заходів, приурочених ювілею частини. Зокрема, напередодні на території частини військові встановили та урочисто відкрили меморіал пам’яті загиблим в ході АТО військовим -ремонтникам. У день свята також відбулось відкриття, після ремонту та переобладнання медичного пункту частини. Загалом з нагоди десятої річниці полку було заохочено кілька сотень кращих військовослужбовців та працівників частини.

Для довідки:

Окремий ремонтно-відновлювальний полк було сформовано 15 грудня 2007 року у відповідності до вимог директиви Міністра Оборони України на фондах 830 центру технічного забезпечення та Миколаївського військового автомобільного коледжу.

За десять років силами полку передано у війська близько 1300 одиниць військової техніки, відремонтовано близько 11 тисяч одиниць бойової техніки, евакуйовано із зони ведення бойових дій понад 8 тисяч одиниць бойової техніки.