На оновлення сільської медицини на Миколаївщині виділено 111 млн грн

У поточному році державою передбачено 4 млрд гривень на оновлення сільської медицини. У Миколаївській області на будівництво нових амбулаторій, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих, на придбання автотранспорту та інші потреби виділено 111 млн грн. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір.

Олександр Кушнір зазначив, що 19 грудня на Миколаївщині було проведено перше засідання медичної ради реформ на Миколаївщині. «Наразі спільним листом МОЗ та Мінрегіону доведена концепція щодо створення медичної ради реформ в області. Згідно доручення ми повинні відпрацювати загальні підходи щодо стратегії, основною задачею якої є формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги. Зазначу, що потрібна тривала і кропітка робота, оскільки з’явилося багато нових визначень, концепцій, які потребують детального вивчення», - написав він.

Заступник голови ОДА наголосив, що мережа закладів первинної медичної допомоги повинна відповідати концепції наданню якісної медичної допомоги жителям області. «А це - фінансова і транспортна доступність, наявність лікарів тощо. При цьому, не слід забувати, що при формуванні мережі надання первинної медичної допомоги потрібно враховувати перспективні плани розвитку громад щонайменше на десять років вперед. Удосконалення системи надання медичних послуг має бути обдуманою та зваженою», - акцентував Олександр Кушнір.

За результатами засідання було розроблено пропозиції щодо вдосконалення формування мережі надання первинної меддопомоги та будівництва амбулаторій у районах, які будуть надіслані до профільних міністерств.

«Наголошую, що надання якісних медичних послуг жителям Миколаївщини – пріоритетне завдання у роботі голови ОДА Олексія Савченка. Сільська медицина повинна забезпечити здоров’я та добробут громадян. Пам’ятаймо, люди - головна цінність будь-якої громади!», - резюмував Олександр Кушнір.