Губернатор Савченко провів зустріч з головами новостворених ОТГ

Голова Миколаївської обласної державної адміністрацї Олексій Савченко зустрівся з новообраними головами ОТГ у Миколаївській області. Нагадаємо, що 24 грудня перші місцеві вибори відбулись у Березанській, Прибузькій, Володимирівській, Казанківській, Широківській, Радсадівській та Арбузинській об’єднаних територіальних громадах.

Очільник області закликав голів ОТГ повною мірою намагатись використовувати можливості децентралізації. “Жителі громади надали вам величезну довіру. І ми повинні зробити все можливе, щоб ви, як голови ОТГ, через рік змогли відзвітувати по своїх програмах. Адже ви, в першу чергу, є підлеглими своєї громади і відзеркалюєте втілення реформи Президента України Петра Порошенка - децентралізації. Дороги навіть до тих самих шкіл, прибирання сміття, встановлення вуличного освітлення, забезпечення місцевих жителів якісною питною водою і решта питань - це ваша компетенція, ваші напрямки роботи”, - зазначив Олексій Савченко.

Крім того, Олексій Савченко звернув увагу на важливість формування якісних програм розвитку територіальних громад.

“Прошу всіх зрозуміти особливості написання чи виконання програм, подання і реалізації проектів. Ми не граємось, а одразу робимо конкретні справи. Якщо вам необхідна підтримка облдержадміністрації - звертайтесь, кажіть, і ми вам допоможемо. Однак, програму розвитку ОТГ та порядок денний формуєте саме ви. Децентралізація повністю віддає всі важелі впливу місцевому самоврядуванню - головам ОТГ і депутатам. Куди ви поведете громаду, на які економічні показники - це теж ваша безпосередня відповідальність. Прошу поставитись до цього серйозно і не прогавити свої можливості. Об’єднавши наші зусилля - ми покажемо результат, і це буде суттєвим показником роботи влади”, - наголосив голова Миколаївської облдержадміністрації.