Скасовано розпорядження Снігурівської РДА, прийняте з порушенням вимог антикорупційного законодавства

Баштанською місцевою прокуратурою  вживаються заходи до усунення порушень вимог закону у сфері запобігання корупції.

Так, встановлено, що колишня голова Снігурівської  РДА, у порушення обмежень, встановлених ч. 1 ст. 26 Закону України «Про запобігання корупції», у жовтні 2016 року, як представник ПСП «Агрофірма «Роднічок»,  звернулась до Снігурівської РДА із заявою  про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою  щодо встановлення меж земельних ділянок  орієнтовною площею 80 га ріллі для передачі в оренду строком на 7 років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. На підставі вказаної заяви Снігурівською РДА видане розпорядження про надання відповідного дозволу.  

При цьому встановлено, що представник ПСП «Агрофірма «Роднічок», напередодні звернення до Снігурівської РДА з вказаного питання, очолювала зазначену райдержадміністрацію, у зв’язку із чим не мала права представляти інтереси підприємства  в установі, в якій вона здійснювала діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави.

З огляду на вказане, Баштанською місцевою прокуратурою на ім’я голови Снігурівської райдержадміністрації внесено подання  в порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню вимог зазначеного Закону.

За наслідками розгляду вказаного подання, розпорядженням Миколаївської обласної державної адміністрації від 17.01.2018 зазначене вище розпорядження Снігурівської райдержадміністрації скасовано.

Нагадуємо, що відповідно до статті 26 Закону України «Про запобігання корупції», особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які звільнилися або іншим чином припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, забороняється протягом року з дня припинення відповідної діяльності представляти інтереси будь-якої особи у справах (у тому числі в тих, що розглядаються в судах), в яких іншою стороною є орган, підприємство, установа, організація, в якому (яких) вони працювали на момент припинення зазначеної діяльності.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури