В ОДА розглянуто 414 проектів, 82 з яких включено до Плану заходів з реалізації у 2018-2020 роках

Впродовж трьох днів з 6 до 8 лютого під керівництвом заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександра Кушніра члени трьох фокус-груп розглянули 414 проектів, які були подані департаментами та органами місцевого самоврядування до Плану заходів з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 року. Всього із 414 проектів включено до Плану - 82, направлено на доопрацювання 265 та виключено 67. Затвердженні проекти повинні увійти до місцевих бюджетів та програм соціально-економічного розвитку.

Зазначимо, що Стратегією розвитку Миколаївщини визначено три основні цілі: 
- Стійке економічне зростання на основі інноваційного розвитку багатогалузевої економіки;
- Висока якість життя людини;
- Збереження та розвиток територій.

Метою реалізації першого блоку проектів є створення нових та модернізація існуючих підприємств реального сектору економіки, зростання конкурентоспроможності економіки сільських районів та міст, створення умов для пріоритетного розвитку малого та середнього підприємництва, а також розвиток туристичного потенціалу.

Ініціативи другого блоку направленні на збереження навколишнього середовища, підготовку населення до життя та діяльності в умовах економіки, що змінюється, забезпечення здорового способу життя людини та надання населенню якісних житлово-комунальних послуг.

Стратегічними цілями третього блоку є розвиток культури і духовного середовища, забезпечення патріотичного виховання населення, підвищення рівня зайнятості сільського населення та комплексний розвиток територій в інтересах територіальних громад.

«Відбір проектів був критичним та вимогливим, адже вважаю, що органи місцевого самоврядування мають чітко вказувати можливі джерела фінансування - це є гарантією реалізації проекту. Це стало основною причиною відхилення проектів та направлення більшості на доопрацювання. Таку позицію висловлює голова ОДА Олексій Савченко. Пам’ятаймо, що люди – це найвища цінність громад, тому працюємо на їх благо», - відзначив Олександр Кушнір.

Наступним етапом стане доопрацювання проекту Плану реалізації роках Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 року, його розгляд та схвалення.

Нагадаємо, ще у липні минулого року голова ОДА Олексій Савченко оголосив про початок збору ідей проектів (http://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=38244).