В Миколаївській області анонсують масштабні перевірки піротехнічної продукції

Постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 року № 1069 «Про затвердження переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд» на Державну службу України з надзвичайних ситуацій покладено повноваження щодо здійснення державного ринкового нагляду за піротехнічними виробами.

З метою належного організації роботи, обговорення проблемних питань та визначення стратегічних напрямків роботи з регіонами, 6 лютого в будівлі Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям апарату ДСНС України відбувся семінар за участю відповідальних посадових осіб Департаменту, територіальних підрозділів Служби, Міністерства економічного розвитку, Держпродспоживслужби, Державного науково-дослідного інституту МВС України, Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та представники проектної команди підтримки реформи системи державного ринкового нагляду (EDGE), що фінансується Урядом Канади.

Основні вимоги до безпечності використання піротехнічних виробів викладені у Законі України від 2 грудня 2010 року № 2735-VI «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Постанові Кабінету Міністрів України від 03.08.2011 № 839 «Про затвердження Технічного регламенту піротехнічних виробів». З метою захисту життя та здоров’я людей і охорони навколишнього природного середовища Головне управління ДСНС України у Миколаївській області у лютому 2018 року на території регіону розпочинаються перевірки піротехнічної продукції.

Головне управління ДСНС України у Миколаївській області попереджає, що піротехнічні вироби становлять підвищений ступінь ризику. Питання забезпечення безпеки людей покладається безпосередньо на розповсюджувачів та покупців такої продукції.

Будьте уважні та обережні, дотримуйтесь вимог інструкції з безпеки, викладених на піротехнічних виробах!

ГУ ДСНС України у Миколаївській області