Стало відомо, коли земелі держвласності перейдуть до ОТГ Миколаївської області

Протягом 2018 року на Миколаївщині буде відбуватись перехід повноважень з розпорядження землями сільгосппризначення державної власності від органів Держгеокадастру до ОТГ. Відомо, що дата набуття у власність земель за межами населених пунктів у кожної громади буде різною. Про це повідомив перший заступник начальника обласної землевпорядної служби Сергій Коцюба під час наради з керівниками територіальних органів Держгеокадастру та головами ОТГ, - повідомляє видання АгроЮг

Повідомляється, що передача земель у власність ОТГ відбуватиметься за заявницьким принципом. Тобто процедура буде розпочинатись з моменту подачі заяви від ОТГ до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області. Це не відбуватиметься синхронно, тому дата набуття у власність земель за межами населених пунктів у кожної громади буде різною.

«З 1 лютого Головне управління не приймає жодного рішення по землях ОТГ. Робота по клопотаннях на землі, що не входять до складу ОТГ, ведеться у звичному режимі до створення відповідних ОТГ», – підкреслив Сергій Коцюба.

Наразі зразок цієї заяви розробляється. Найближчим часом його направлять електронною поштою на ОТГ.

Серед основних процедурних питань — інвентаризація земель. Це початковий етап реальної передачі повноважень. Як відзначив головуючий, ці роботи вестимуться за кошти державного бюджету.

Втім, на практиці доведеться звертатися по допомогу і до самих ОТГ.

«Очікуємо на всіляку підтримку з вашого боку. Передовсім, інформаційну, з боку ваших землевпорядників, і не тільки. Зрештою, і встановлення межових знаків теж може відбуватися з вашою участю», – підсумував Коцюба