Миколаївські виноградарі навчались боротьбі зі шкідниками та хворобами винограду

Захистити врожай від хвороб та шкідників – основне завдання кожного агронома. Виноградарі не виключення, адже щоб врожай був плодючий треба підготовку якісної системи захисту починати ще в період зимівлі культури. 

У п’ятницю, 9 лютого, в Миколаєві відбувся семінар на тему «Закупівля засобів захисту», де його учасники мали змогу ознайомитись із шкідниками та хворобами винограду, а також із методами профілактики та обробкою його діючими засобами від провідних експертів, - повідомляє видання АгроЮг

Минулого року був створений Клуб Виноградарів, який в себе включає не тільки титанів виноградної справи, але і аматорів та новачків. Тому на семінарі усі присутні мали змогу вступити, поспілкуватись та перейняти досвід засновників даного клубу, а саме Юрія Давидовича та Юрія Піскова. Адже для цих людей дана сфера агрономії стала не тільки бізнес-проектом, а і справою душі.

Професійним підходом захисту плодових кущів поділився з колегами досвідчений виноградар, спеціаліст з захисту плодово-ягідних культур Віталій Колесніченко. Віталій надав докладні рекомендації із застосування ефективних засобів, концентрації робочих розчинів, періодичності обробки.

Також за підтримки Колесніченка було попередньо обумовлено зробити експериментальний майданчик по боротьбі з листовійкою.

Віталій Колесніченко

Юрій Давидович