В Миколаєві до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав пройшов «Вечір зустрічі бойових друзів»

У неділю, 11 лютого, в обласному Палаці культури відбувся традиційний щорічний концерт «Вечір зустрічі бойових друзів», приурочений до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Про це повідомили в ОДА. Перший заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Бонь привітав гостей заходу з наступаючою визначною датою:

«Від імені голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка вітаю всіх вас з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Найбільш яскравим прикладом таких дій, який всі ми знаємо, є війна в Афганістані. Не дивлячись на те, що Україна, як незалежна держава не брала участь у тій війні, там, за офіційною статистикою, загинуло 2378 українців. І більш ніж 160 тисяч українців пройшли через горнило цієї війни. Це нам завжди необхідно пам’ятати. Історія, з часом дає оцінку кожній війні хто був правий, хто був винуватий, чи можна було уникнути цієї війни, але незалежно від цієї оцінки відповідальність завжди лежить на політиках. А солдат, який дав присягу державі, який за самих складних обставин залишився вірний цій присязі в усі часи заслуговував виключно на повагу. Незалежно від того де він воював – чи то в Афганістані, чи то в іншій іноземній державі, чи то виконував миротворчу місію - всі вони користуються однаковою підтримкою та увагою з боку держави. Тому честь вам і хвала за те, що не зрадили собі, за те, що не зрадили своїх бойових товаришів, за те, що не зрадили присязі і за те, що не зрадили державі. Я сьогодні пропоную вшанувати пам'ять всіх тих солдатів, воїнів, які віддали своє життя виконуючи ті бойові завдання, які їм ставила держава за своїми межами. А тим з вас, кому пощастило повернутись, тим хто зараз серед нас я від щирого серця бажаю міцного здоров’я, благополуччя, достатку та мирного неба над головою», - сказав В’ячеслав Бонь.

Він також віддав шану тим з воїнів – учасників бойових дій на території інших держав, які сьогодні захищають України у війні з російським агресором:

«Окремо я хочу звернутись до тих з вас, хто сьогодні використовує свій бойовий досвід для захисту незалежності нашої держави на сході України, беручи участь безпосередньо у бойових діях та передаючи свій безцінний досвід своїм бойовим товаришам.  Вам окрема пошана і вам окрема велика подяка, як від всієї держави так і всіх нас – українців», - наголосив перший заступник голови ОДА.

До вітань також долучилися перший заступник голови Миколаївської обласної ради Іван Кухта та заступник Миколаївського міського голови Юрій Андрієнко.

Ті з воїнів – учасників бойових дій на території інших держав, які найбільше проявили себе у суспільно важливій діяльності були відзначені подякою Прем’єр Міністра Україна, почесними відзнаками Миколаївської облдержадміністрації, Миколаївської обласної та міської рад.

Опісля офіційної вітальної частини на гостей заходу чекала захоплююча концертна програма у виконанні кращих творчих колективів.