В музеї імені Верещагіна відбудеться презентація персональної виставки М.Штомпеля «Край, мій рідний край»

16 лютого о 15:00 Миколаївський обласний художній музей імені В.В. Верещагіна презентує персональну виставку нашого земляка Миколи Штомпеля «Край, мій рідний край».

Виставка працюватиме з 17 лютого за адресою: м. Миколаїв, вул. Велика Морська, 47. Телефони для довідок: 37-23-53; 37-08-45; 37-23-67.

Для довідки:

Миколаївський художник Микола Дмитрович Штомпель народився в селі Новопетрівське Новоодеського району Миколаївської області, що розташовано на березі Південного Бугу.

Випускник художньо-графічного факультету Одеського державного педагогічного інституту ім. К.Д. Ушинського М.Д. Штомпель працює в різних жанрах – пейзаж, портрет, натюрморт, історична картина. Художник в своїй творчості керується принципом, що митець має бути мандрівником в минуле, літописцем сьогодення та провидцем майбутнього.

В експозиції представлено більше 80 робіт, серед яких переважно пейзажі. М.Д. Штомпель на більшості полотен зобразив свою малу Батьківщину – Нову Одесу та Миколаївську область. Правдиво і поетично митець передав красу рідної йому природи, зображуючи пейзажі Новопетрівського та Ковалівки, краєвиди на Бузі та Гнилому Єланці. В останні кілька років художник почав малювати ліси, гаї, парки та сади, якими багатий здавалось би степовий край.

Не залишився М.Д. Штомпель осторонь від історичної теми, представивши на одному з полотен козака Федора Осадчого – одного з перших поселенців сучасної Нової Одеси.