Миколаївські лікарі підвищуватимуть кваліфікацію в Інституті серця МОЗ України

Миколаївські лікарі на регулярній основі приїздитимуть до Інституту серця МОЗ України у Києві для підвищення кваліфікації. Про це повідомив лікар-кардіохірург, лікар вищої категорії, заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор, директор Інституту серця Міністерства охорони здоров’я України Борис Тодуров на спільному брифінгу з радником голови облдержадміністрації Євгеном Шевченком та начальником управління охорони здоров’я ОДА Павлом Георгієвим за результатами візиту спеціалістів Інститут серця на Миколаївщину.

 «Ми домовилися про те, що спеціалісти з Миколаєва та області будуть приїздити на регулярній основі до нашого Інституту для підвищення кваліфікації. При Інституті за минулий рік зроблено понад 6 тис. операцій на серці. Включаючи 600 операцій для немовлят та дітей раннього віку. В Інституті використовуються усі світові новинки та європейські стандарти, тому є у нас чому повчитися», - сказав Борис Тодуров.

Крім цього, він зазначив, що спеціалісти Інституту поділяться своїм досвідом організації допомоги при гострому інфаркті. «Я кажу поділитися, бо в Миколаєві вже давно працює служба допомоги при гострому інфаркті, там є гарні спеціалісти, які надають допомогу 24 годину на добу 7 днів на тиждень. Ми можемо тільки поділитися технічними нововведеннями і своїм досвідом. Я думаю це буде корисним і допоможе врятувати як мінімум десятки життів тих пацієнтів, які цього потребують», - відзначив Борис Тодуров.

Зазначимо що у рамках візиту київськими лікарями проведено консультації хворих на серцево-судинну патологію, які потребують хірургічного втручання та дітей з вродженими вадами серця. Консультування дітей проводилось на базі обласної дитячої лікарні, дорослих – на базі обласної лікарні. Протягом дня консультацію отримало понад 150 маленьких та дорослих миколаївців.

Професором також проведено лекцію в Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

«Хочу подякувати Борису Михайловичу, тому що приїзд лікаря такого рівня – це знакова подія у Миколаївській області. Ми дякуємо за консультації, сподіваємося та розраховуємо на подальшу співпрацю і готові до цього. Будемо надзвичайно раді співпрацювати з такими видатними спеціалістами», - відзначив радник голови ОДА з соціально-гуманітарних питань Євген Шевченко. 

Миколаївська ОДА