В Миколаївскій ОДА розповіли про заходи з підтримки воїнів АТО

У 2017 році  були розроблені і почали втілюватися у життя цілий ряд обласних програм по підтримці учасників АТО та членів їх сімей. Про це розповів заступник губернатора Олександр Кушнір. А саме:

- Започатковано програму забезпечення житлом учасників АТО (на 100% забезпечено житлом усіх учасників АТО-інвалідів війни ІІІ групи).

- Вперше запроваджено надання одноразової допомоги сім’ям загиблих та померлих учасників АТО по 10 тис грн. кожному.

- Запроваджено надання одноразової допомоги сім’ям загиблих та померлих учасників АТО для оформлення земельної ділянки по 2,5 тис грн. кожному.

- Запроваджена щомісячна виплата дітям загиблих учасників АТО.

- Вперше виділено кошти з обласного бюджету на оздоровлення для членів сімей військовослужбовців, які перебувають в АТО, та членів сімей загиблих.

Окремим напрямком підтримки учасників антитерористичної операції Кушнір виділив унікальну ініціативу направлену на отримання учасниками АТО фінансової допомоги на відкриття власної справи.

З метою всебічного врахування усіх думок і позицій, до процесу реалізації зазначених ініціатив було долучено низку громадських організацій, у взаємодії з якими було розроблено і затверджено «Порядок надання одноразової допомоги для відкриття власної справи учасникам антитерористичної операції».

Заступник губернатора подякував громадським організаціям (зокрема ГО "Асоціація учасників та інвалідів АТО") і депутатам Миколаївська Обласна рада, які долучилися до цього процесу.

«Завдяки об’єднанню наших зусиль Миколаївська область стала першою і єдиною серед регіонів країни, що передбачила таку конкретну підтримку учасників антитерористичної операції», - відзначив він.

Кушнір підкреслив, що програми з підтримки учасників антитерористичної операції, започатковані саме на Миколаївщині, виходять на рівень усієї країни.

«Команда Миколаївської обласної державної адміністрації вдячна народним депутатам України Ігор Бриченко, Тарас Кремінь і Людмила Денісова, які втілили цю ідею у вигляді розробки змін до закону. Сподіваємося, що цей законопроект якомога швидше стане законом і наші воїни, які повертаються додому, отримають підтримку у відкритті власної справи не тільки на Миколаївщині».

Зі свого боку Миколаївська ОДА доводить свою мобільність в питаннях підтримки учасників АТО та членів їх сімей і на найближчій сесії винесе питання щодо виділення першого мільйона гривень з обласного бюджету на реалізацію підтримки учасників АТО для відкриття власної справи.