На Миколаївщині понад 250 резервістів направлено до військових частин ЗСУ та навчальних центрів

З 27 та 28 лютого понад 250 резервістів оперативного резерву першої черги та військовозобов’язаних направлено Миколаївським обласним військовим комісаріатом до військових частин Збройних Сил України та навчальних центрів.

Протягом місяця резервісти мають удосконалити навички з тактичної, інженерної та вогневої підготовки, а також виконати програму фахової підготовки. Для підготовки фахівців зв’язку, що є затребуваною спеціальністю було направлено 28 військовозобов’язаних до об’єднаного навчально-тренувального центру військ зв’язку міста Полтава. 

Як зазначив військовий комісар Миколаївського обласного військового комісаріату «Мета зборів комплексна, починаючи від вдосконалення індивідуальних навичок резервістів, з урахуванням сучасної специфіки виконання армійськими підрозділами завдань, до бойового злагодження в складі свого підрозділу та військової частини». Полковник Сергій Іванов наголосив, що підготовка в навчальних центрах нині є більш якісною та ґрунтовною, ніж у попередні роки, через те що більшість інструкторів та викладачів мають бойовий досвід.

Заступник військового комісара – начальник мобілізаційного відділу Миколаївського обласного військового комісаріату підкреслив, що сьогодні важливо не втратити підготовлених військовослужбовців, які звільняються зі служби і брали безпосередню участь у бойових діях. Підполковник Віталій Куліш звернув увагу на те, що резервістів наказом Генерального штабу заборонено під час зборів залучати до несення служби в нарядах, господарчих роботах. Ніяких стройових вишколів та лекцій, тільки активна, практична бойова підготовка «в полі».

В свою чергу заступник військового комісара по роботі з особовим складом Миколаївського обласного військового комісаріату Олександр Жолудь зазначив, що сьогодні також ведеться активна робота щодо укладання контрактів з резервістами. Ми розглядаємо цю категорію військовослужбовців як пріоритетну для укладання з ними контрактів та комплектування ними військових частин Збройних Сил України.

До відома громадян щодо фінансового забезпечення даної категорії:

Відповідно наказу Міністра оборони України від 12.03.2007р. №80 «Про затвердження Інструкції про умови виплати грошового забезпечення та заохочення військовозобов’язаних та резервістів, грошової виплати резервістам» здійснюються наступні виплати за 30 днів зборів:

1) добові (відповідно до військового звання) від 360 до 720 грн.

2) грошова виплата за період зборів (відповідно військового звання)
від 2643 до 3524 грн.

3) військовозобов’язані, які на день зборів не працюють, за період зборів
(30 днів) виплачується грошове забезпечення у розмірі 3723 грн.

4) одноразове грошове заохочення за рік від 1600 до 2800 грн.

Кожному резервісту на час проведення зборів гарантується збереження робочого місця, державне страхування, харчування та безкоштовне медичне забезпечення.