ОДА внесла пропозицію щодо виділення 1 млн грн на унікальну програму підтримки відкриття власної справи учасниками АТО

Обласна державна адміністрація внесла пропозицію щодо виділення1 млн гривень з обласного бюджету на програму підтримки учасників антитерористичної операції, які бажають відкрити власну справу. Про це повідомив заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір у ході презентації напрямків, впроваджуваних Миколаївською ОДА по підтримці малого і середнього підприємництва на Миколаївщині у вівторок, 3 квітня.

Головою Миколаївської ОДА Олексієм Савченком неодноразово наголошувалося, що крім напрямку соціального захисту, який є одним з найкращих в області, потрібно розвивати і можливість нормальної адаптації учасників АТО, шляхом забезпечення їх роботою.

Так, в області розроблена унікальна і єдина в своєму роді програма підтримки учасників антитерористичної операції. В грудні минулого року був розроблений і затверджений порядок надання одноразової допомоги для відкриття власної справи учасниками АТО.

«Наразі облдержадміністрацією вноситься пропозиція щодо виділення 1 млн гривень для цієї мети, очікуємо, що на найближчій сесії депутатами обласної ради заходи будуть підтримані. І вже цього року проект може запрацювати, і ми побачимо перші результати. Впевнений, що ініціатива буде підтримана і рештою регіонів - в цій програмі Миколаївщина є першою», - прокоментував Олександр Кушнір.