На Миколаївщині презентували книгу, яку описує життя в часи Української революції 1917-1921 років

У понеділок, 23 квітня, в Науково-педагогічній бібліотеці Миколаєва відбулася презентація книги, яка описує життя Миколаївщини в часи Української революції 1917-1921 років «Миколаївщина: нариси історії революції 1917-1921 рр.».

Участь у презентації взяли радник голови ОДА з соціально-гуманітарних питань Євген Шевченко, в.о. начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Миколаївської обласної державної адміністрації Олена Іваненко, директор Державного архіву Миколаївської області Лариса Левченко, авторський колектив видання, а також молодь та громадськість.

У 2017 році в рамках обласної Програми підтримки вітчизняного книговидання, книгорозповсюдження та популяризації української книги у Миколаївській області на 2017-2021 роки було видано книгу «Миколаївщина (нариси історії революції 1917-1921 рр.)» авторського колективу під керівництвом Лариси Левченко тиражем у 1000 примірників на загальну суму 94500 грн.

У книзі розглядаються державотворчі процеси на Миколаївщині в добу Української національно-демократичної революції 1917-1921 рр. Приділено увагу діяльності армії, флоту, селянському повстанському руху, етнічним, міжнародним, релігійним, освітнім та культурно-просвітницьким аспектам.

Видання розраховане на викладачів, науковців, краєзнавців та всіх, кому цікава історія рідного краю.

Тираж книг найближчим часом буде передано безкоштовно для поповнення фондів бібліотечних закладів області, у тому числі бібліотек навчальних закладів.

«Книга видавалась за підтримки Миколаївської облдержадміністрації. Голова ОДА Олексій Савченко палко підтримав ідею створення цього науково-просвітницького твору.  Сподіваюсь, що завдяки цьому дослідженню всі охочі, а в першу чергу молодь, відкриють для себе нові невідомі факти з життя Миколаївщини. Акцентую, що облдержадміністрація постійно працює на розвиток і популяризацію вітчизняного книговидання. Книга «Миколаївщина: нариси історії революції 1917-1921 рр.» не перше і не останнє видання, яке побачило світ завдяки підтримці обласної влади», - прокоментував радник голови ОДА Євген Шевченко.

Крім цього, Євген Шевченко подякував керівнику проекту - директору Державного архіву Миколаївської області Ларисі Левченко, а також авторам Юрію Котляру, Олександру Тригубу, Людмилі Вовчук, Владиславу Пархоменку, Олександру Хаєцькому, Ользі Волос, Валерію Єрмілову, Володимиру Щукіну, Ігорю Марцінковському та директору видавництва «Іліон» Ганні Румянцевій.

Радник голови ОДА побажав науковцям  натхнення, творчих і наукових здобутків у подальших напрацюваннях.