У Миколаєві відзначили сторіччя з дня першого підняття прапора ВМС України

В Миколаєві, 29 квітня, пройшло урочисте святкування сторіччя з дня першого підняття прапора Військово-морських сил України, - повідомляє інтернет-видання "День".

Як сказав заступник начальника Миколаївського гарнізону, виконуючій обов’язки командира південної військово-морської бази капітан другого рангу Коваленко Олексій, наше місто, одне з тих, де це свято набуває особливого сенсу та змісту, тому що саме доля Миколаєва нерозривно пов’язана як з флотом, так і зі славою військових моряків всіх часів.

Особливої актуальності це набуло саме з початком збройного протистояння окупантам на сході країни, в якому постійну участь на передових позиціях приймають в тому числі військовослужбовці ВМС ЗС України.

Кращим з них було дано право внести прапор Військово-Морських Сил для його урочистого підняття у цей день. 

Прапор ВМС піднімають наші вояки на передових позиціях. Так само наші героїчні предки підняли 100 років назад прапори ВМС УНР на кораблях Чорноморського флоту, скинувши червоні ганчірки більшовиків. Багато років ці події замовчувались як радянською , так і російською владою. Десять років тому проросійські сили не дали українським морякам встановити меморіальну дошку про ці події.

Під час заходу було заохочено людей, які постійно поруч з нами – волонтерів та військовослужбовців різних окремих бригад та військових частин, які входять до складу ВМС ЗС України та базуються в нашому місті.  Були вручені нагороди  найкращим синам та донькам України.

Юрій КОШКОВСКІЙ, Одеса, фото автора