У Новому Бузі до дитячого будинку сімейного типу влаштовано шістьох дітей-сиріт

З метою реалізації ініціативи Президента України за кошти державної субвенції, виділеної місцевим бюджетам у грудні минулого року для придбання житла для дитячих будинків сімейного типу у Новому Бузі на Миколаївщині куплено будинок вартістю 1 млн 400 тис. грн, до якого влаштовано на проживання шістьох дітей-сиріт.

Житло отримала прийомна родина Івана та Олени Ухалів, які вже поселилися в новій оселі. На базі прийомної сім’ї влаштовано на спільне проживання та виховання шістьох дітей – сиріт: трьох -родина взяла на виховання два роки тому, а в травні цьогоріч сім’я поповнилася ще трьома. Родина переїхала до міста з села Новополтавка Новобузького району, тож мова йде про суттєве покращення житлових умов, адже діти матимуть окремі кімнати та комфортні умови проживання.

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко зазначає, що влаштування дітей-сиріт до сімейних форм виховання – це завдання, що стоїть перед усією країною, і Миколаївщиною зокрема. «Люди, які зважилися на такий відповідальний крок як створити прийомну родину повинні мати підтримку з боку держави та місцевих органів влади. Завдяки ініціативі Президента України Петра Порошенка ми отримали унікальну можливість надати необхідну допомогу як прийомним родинам – придбання житла для дитячих будинків сімейного типу (за кошти минулорічної субвенції в області їх три), так і квартир дітям-сиротам і дітям позбавленим батьківського піклування – у минулому році це 27 квартир, в тому числі 15 квартир в обласному центрі, 10 з яких ми передали минулої суботи», - коментує голова ОДА. 

Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування підтримують  ініціативу Президента України, і на придбання меблів  для дитячого будинку сімейного типу на черговій сесії  районної ради будуть виділені кошти у сумі 53 тис. грн.

Зазначимо, що цьогоріч Миколаївщині виділено більш ніж 43 млн грн субвенції державного бюджету для придбання та будівництва дитячих будинків сімейного типу та придбання соціального житла для дітей-сиріт. З них - 21 буде спрямовано на придбання дитячих будинків сімейного типу, 22 – на соціально житло.