Олексій Савченко з робочим візитом відвідав Березанський район

У середу, 13 червня, голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко з робочим візитом перебуває у Березанському районі. Першим об’єктом, який відвідав очільник області, став завод з переробки олійних культур групи компаній ТОВ «ЛІЛІЯ ТІГРІ», ТОВ «СІНГА ЕРЕРДЖІС», ТОВ «ЗОРЯ ПІВДЕНЬ» в смт Березанка. Про це повідомили в ОДА.

Голова Миколаївської облдержадміністрації оглянув виробничі потужності підприємства, лабораторію із визначення якості зерна,  поспілкувався з керівництвом та працівниками  заводу.

Під час зустрічі колектив підприємства порушив декілька проблемних питань, з якими стикається завод у своїй роботі, зокрема і стосовно аренди земельної ділянки для продовження своєї діяльності. Голова облдержадміністрації Олексій Савченко пояснив керівникам групи компаній, як правильно діяти та які  документи необхідно підготувати та дооформити  для вірного укладання договору, щоб вирішити це питання найближчим часом.

Зазначені компанії здійснюють свою господарську діяльність на заводі з 2016 року. Головний вид діяльності - переробка олійних культур, виробництво соняшникової олії та соняшникового шроту. Потужність підприємства складає 600-800 тон переробленої сировини за добу.  Штат працівників варіюється від 95 до 120 осіб протягом зазначеного періоду (в тому числі 5 осіб з інвалідністю).

В свою чергу, компанія «Сінга Енерджіс», що також діє на території заводу, є виробником «зеленої» електроенергії, що отримується з поновлюваних органічних джерел. З червня 2018 року на підприємстві у штаті працюватимуть 17 чоловік. Планується, що податки і збори, які будуть надходити до бюджетів усіх рівнів та Пенсійного фонду складуть близько 1,2 млн грн в місяць. З другої половини 2018 року підприємство планує збільшення обсягу податкових виплат не менше ніж в 2 рази.

Також голова ОДА Олексій Савченко  відвідав  районний стадіон «Фортуна», який найближчим часом буде реконструйовано, та ознайомився з будівництвом вітряного парку «Причорноморський» (с. Тузли).