До Коблівської ОТГ придбано екскаватор-навантажувач

Для потреб Коблівської ОТГ придбано новий екскаватор-навантажувач АМКОДОР 702 ЕА. Придбання техніки стало можливим завдяки  майже 980 тис. грн коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, спрямованої для формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.  

«Щодня ми спостерігаємо яскраві приклади успішного втілення у життя ініційованої Президентом України Петром Порошенком реформи децентралізації. Ремонтуються дороги, водогони, відновлюється вуличне освітлення, відкриваються дитячі та спортивні майданчики, оновлюється матеріально-технічна база шкіл та садочків… Поступово змінюється «обличчя» самих громад. Заручившись всебічною підтримкою  з боку держави та місцевої влади, громади зрештою почали вирішувати ті питання, які до цього роками відкладалися на потім. Одне з них – вкрай необхідне оновлення бази комунальної техніки», - коментують у громаді.

Новопридбаний екскаватор оснащений фронтальним вантажним обладнанням у вигляді щелепного ковша і ковшем зворотної лопати зі зміщеною віссю копання. Крім того, як вже зазначалося, екскаватор одночасно є навантажувачем. Як повідомляє керівництво громади, нова спецтехніка суттєво полегшить роботу місцевих комунальників, адже використовуватиметься для виконання допоміжних земляних робіт при капітальних, планових та аварійних ремонтах мереж водопостачання та водовідведення у населених пунктах громади, укладання сипучих вантажів тощо.