Між Миколаївською облдержадміністрацією та Народним Урядом провінції Шаньсі укладено Меморандум про встановлення дружніх відносин

17 вересня в м. Тайюань між Миколаївською облдержадміністрацією (Україна) та Народним Урядом провінції Шаньсі (КНР) укладено Меморандум про встановлення дружніх відносин, що сприятиме ефективній міжнародній співпраці у різноманітних сферах – економіці, залученні інвестицій, науці, зокрема і співпраці між вищими навчальними закладами, культурі, для розвитку науково-технічного потенціалу. Меморандум було укладено під час робочого візиту першого заступника голови ОДА В’ячеслава Боня та заступника голови ОДА Олександра Кушніра до Китаю.

«Зазначене стало можливим завдяки плідній роботі команди Миколаївської облдержадміністрації на чолі з Олексієм Савченком, який визначив міжнародне співробітництво як реальний шанс залучати потужні інвестиції та розвивати наші громади. Ще у червні минулого року у нас в ОДА відбулась зустріч із Генеральним консулом Китайської Народної Республіки в Одесі пані Чжао Сянжун, де ми і визначили пріоритетні напрямки подальшого співробітництва», - прокоментував на своїй сторінці у мережі Фейсбук Олександр Кушнір.

Заступник голови облдержадміністрації додав, що протягом року команда Миколаївської ОДА провела ґрунтовну роботу з підприємствами та установами регіону щодо визначення можливих напрямків співпраці із китайською стороною.

«Будь-який важливий процес потребує тривалої підготовки і часу на його опрацювання, тому позаду – процедура узгодження Меморандуму з Міністерствами закордонних справ України та Китаю, а також нашими Міністерством економіки, Мінрегіоном та Мінюстом. Як результат нашої роботи – маємо сьогоднішнє підписання Меморандуму, який пришвидшить процедури залучення інвестицій, сприятиме покращенню дружніх відносин між нашими регіонами та країнами в цілому. Працюємо далі на благо жителів Миколаївщини, адже саме люди – наша головна цінність!», - відзначив Олександр Кушнір.