“Не звертайте на це уваги. У них осіннє загострення”, - Савченко про заяви російських сенаторів щодо Миколаївщини

Україна, відновивши армію, здатна дати відсіч ворогу, а заяви російських політиків щодо планів по відношенню Харківщини, Одещини, Херсонщини і Миколаївщини – це не більше, ніж “осіннє загострення”.

Таку заяву зробив голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко під час свого брифінгу.

“Після того, як Президент України Петро Порошенко зробив нам усім такий подарунок – розірвав стосунки з московією, і це на часі, якісь сенатори почали розповідати що Харківська, Одеська, Херсонська, Миколаївська області відійдуть до московії. Я вважаю, що це з їхнього боку осіннє загострення. Не звертайте на це уваги”, - закликав голова Миколаївської ОДА.

Олексій Савченко також відмітив, що подібні заяві з боку російських політиків сприймає з посмішкою, бо чомусь, більшість із тих, хто раніше дозволяли собі говорити такі речі, вже на тому світі.

“Колись ватажок так званої ДНР погрожував, що захопить Миколаївщину. Я тоді йому відповів словами його господаря, що ми будемо робити з такими як він …” – заявив Савченко.

Він підкреслив, що сьогодні, відновивши українську армію, країна здатна дати відсіч ворогу.

“Ми сьогодні здатні, відтворивши українську армію, українські Збройні Сили, маючи сьогодні потужний добровольчий рух, дати відсіч. Сьогодні ми маємо унікальну можливість будувати українську, соборну, самостійну державу і нагадаю, що України ніколи не вела загарбницьких війн, а завжди захищала свою територію. І ми навчилися захищатися”, - підсумував голова ОДА.