У справі щодо розбійного нападу на юнака у центрі Миколаєва змінено обвинувачення

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось чергове судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням 25-ти та 26-річного чоловіків у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 КК України.

Останні обвинувачуються у тому, що ввечері 29 липня 2017 року, в районі вул. Соборної у м.Миколаєві, приставивши ніж до шиї 18-річного юнака, відібрали в нього мобільний телефон, вартістю близько 4 тис гривень, який згодом один з них здав до ломбарду.

Відповідно до встановленого порядку дослідження доказів, у судовому засіданні мав відбутись допит свідків, у тому числі свідка, стосовно якої у серпні 2018 року постановлено ухвалу про примусовий привід.

Також суд мав повторно допитати потерпілого.

Проте свідки та потерпілий у судове засідання вчергове не з’явились. Прокурор пояснила, що за місцями мешкання двох свідків виїжджали співробітники поліції, проте нікого не застали, тому повістки не вручено.

Інформації стосовно причини неявки свідка щодо якої постановлено ухвалу про примусовий привід прокурор надати не змогла.

Окрім цього, прокурор заявила клопотання про зміну обвинувачення.

З огляду на це, для надання обвинуваченим та їх захисникам можливості, у відповідності до вимог КПК України, підготуватися до захисту проти нового обвинувачення, суд оголосив перерву до 14.00 год 19.12.2018 року.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва