Згідно фактичних показників приладів обліку: в ОДА пояснили, як здійснювати оплату за газ

Облдержадміністрацією в порядку реагування на інформацію в місцевих інтернет-виданнях, щодо виставлення рахунків побутовим споживачам за спожитий природний газ в жовтні поточного року з приведенням до стандартних умов, проведені оперативні переговори з керівництвом ТОВ «Миколаївгаз Збут» та ПАТ «Миколаївгаз».

Згідно отриманих роз’яснень 23.11.2018 на засіданні НКРЕКП розглянуто постанову щодо заборони Операторам РГМ приводити об’єми використаного природного газу побутовими споживачами до стандартних умов. Наразі зазначена постанова офіційно неопублікована.

Водночас ТОВ «Миколаївгаз Збут» роз’яснює, що в виставлених рахунках за жовтень, інформація про різницю в обсягах спожитого газу в стандартних і робочих умовах за період з 01 грудня 2015 року по 30 вересня 2018 року, наведена як довідкова, до моменту остаточного законодавчого і нормативно-правового врегулювання.

Тобто, побутовим споживачам природного газу необхідно забезпечити розрахунки за природний газ згідно фактичних показників приладів обліку природного газу або за встановленими нормами в разі відсутності лічильників.

Будь-яка переплата буде відкоригована за рахунок перерахунку вартості послуг.