Яким має бути юрист, щоб працювати в команді Мін’юсту та представляти країну на міжнародній арені

Про це сьогодні дізналися студенти-правники Миколаївщині під час зустрічі з Народними депутатами України Ігорем Алексєєвим, Вадимом Підберезняком та Тарасом Кремінем, яка відбулась в Головному територіальному управлінні юстиції у Миколаївській області.

Як відзначив Ігор Алексєєв, для того щоб стати дійсно успішним в правовій сфері простого знання законодавства не достатньо. Крім іншого, потрібно вивчати іноземні мови і знадобитися це може не лише в приватному секторі, але й на державній службі, приміром працюючи в Мін’юсті та представляючи інтереси країни в міждержавних спорах це знання є обов’язковим. «Будьте проактивними, приходьте на стажування до юстиції. Ми зацікавлені в тому, щоб вже завтра побачити вас в якості наших колег в органах юстиції, а майбутньому, можливо, і в парламенті», - зазначив І. Алексєєв.

Говорили й про потребу ринку праці в правниках. Зокрема, Вадим Підберезняк відзначив, що не дивлячись на те, що щороку диплом отримують досить багато юристів, справжніх професіоналів завжди не вистачає.

Звісно, торкнулися питання введення на Миколаївщині воєнного стану, молоді нагадали, що потрібно бути пильними та перевіряти інформацію, яка надходить з різних не перевірених джерел. «З одного боку ви маєте бути максимально уважними до дезінформації, з іншого максимально активними в припиненні цієї дезінформації в молодіжному середовищі», - зауважив Тарас Кремінь.

За словами очільника Миколаївської юстиції Романа Возняка, зустріч в такому форматі дає можливість молоді бути почутою та представити свої ідеї саме тим людям, які в стінах парламенту творять законодавчий процес. «Тільки разом ми дійсно зможемо забезпечити покращення життя. І вже зараз ви можете зробити особистий внесок в подоланні правового нігілізму та підвищення правової свідомості громадян», - відзначив начальник обласної юстиції.

Медиа материалы: