Президент на зустрічі з талановитою молоддю: Ми маємо боротися за Україну на Донбасі

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з талановитою молоддю підкреслив важливість підтримки та відновлення звільненого Донбасу. Серед юних винахідників на зустрічі були і представники Донецької і Луганської областей.

Президент подякував тим, хто приїхав на зустріч і продовжує займатися наукою і освітою, навіть коли їхні домівки захоплені країною-агресором. «Вони є тим якорем, який тримає український Донбас і забезпечує повернення України і українського суверенітету туди після звільнення, яке обов’язково і дуже скоро буде», - зауважив Петро Порошенко.

«Коли я був в Брюсселі 13 грудня, ми домовилися з Радою Європейського Союзу започаткувати спеціальні програми для Донеччини та Приазов’я для того, щоб відновити інфраструктуру, забезпечити розвиток муніципального транспорту, робити відновлення мікрорайону Маріуполя «Східний», який був під ракетним обстрілом у 2015 році. Це буде символ єдності усіх українців, символ єдності країн Європейського Союзу, який допомагає нам зберігати цілісність країни і відроджувати зруйнований війною Донбас», - сказав Президент України.

В свою чергу, діти та молоді люди з Донбасу дякували Главі держави за увагу та підтримку. «Я хочу подякувати вам від щирого серця за те, що я маю можливість дякувати вам стоячи тут. Дякую вам за те, що ви не забуваєте про усіх дітей і піклуєтесь про нас», - сказав один із учасників зустрічі Артем Агванян, який приїхав з Маріуполя.

«Я хочу звернутися до вас, діти і дорослі – прошу вас не забувати про Україну, тому що той, хто забуває про свою рідну землю, той, хто забуває свої помилки, той припускається їх знов. Я хочу вам побажати, щоб ваша країна стала тим, чим вона є для мене», - додав юнак.

«Це дуже важливо, що ми зараз звідси передаємо вітання Маріуполю – місту, яке розташоване лише у 18 кілометрах від фронту. Але місто повністю українське. Місто підняло український прапор в найважчі дні 2014 року і стало на захист Української держави. І ворог не пройшов», - сказав Петро Порошенко та подякував Артему. «Ти – великий молодець», - додав Президент.

Президент також повідомив, що вчора Перша леді повернулася з Маріуполя, куди доставила українську освітню літературу, 30 000 підручників для Донбасу. «Це дуже важливо, щоб ми бачили, що ми маємо боротися за Україну на Донбасі», - сказав він.