Через повторну неявку обвинуваченого відкладено підготовче судове засідання у справі щодо зґвалтування 12-річної дівчини

Колегією суддів Центрального районного суду м.Миколаєва, у складі Катерини Лагоди, Сергій Медюка, під головуванням Дмитра Тішка, розглядається кримінальне провадження щодо двох чоловіків, 2000-го та 1999-го років народження, один з яких обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.152 КК України (зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої чи малолітнього), інший за ч.3 ст.153, ч.2 ст.185 КК України (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо малолітньої чи малолітнього, або якщо воно спричинило особливо тяжкі наслідки; крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, останні обвинувачуються, зокрема у злочинах проти статевої недоторканості щодо 12-річної дівчини. Подія мала місце в ніч на 13-14 червня 2018 року в дворі багатоповерхівки, поблизу перехрестя вул.Соборної та пр.Центрального у м.Миколаєві.

У підготовче судове засідання повторно не з’явився один з обвинувачених щодо якого в ході досудового слідства було застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Прокурор заявив клопотання про застосування щодо зазначеного обвинуваченого примусового приводу, проте, оскільки сторона потерпілих заперечувала проти цього, а у матеріалах справи відсутні документи, що підтверджують належне повідомлення обвинуваченого про час та місце судового засідання, то у відповідності до вимог КПК України, у задоволенні клопотання було відмовлено.

Оскільки розгляд зазначеного кримінального провадження неможливий без участі обвинуваченого, суд ухвалив відкласти підготовче судове засідання, поклавши на прокурора обов’язок щодо вручення судового виклику зазначеному обвинуваченому.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва