Судовий розгляд кримінального провадження щодо вбивства професора Шитюка буде здійснюватись у закритому режимі

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось підготовче судове засідання за обвинуваченням 25-річного чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України.

Чоловік обвинувачується у вбивстві відомого науковця Миколи Шитюка.

Зазначене кримінальне провадження розглядається колегією суддів у складі Катерини Лагоди, Сергія Медюка, під головуванням Дмитра Тішка.

Прокурор просив призначити кримінальне провадження на підставі обвинувального акту до судового розгляду.

Окрім цього, він заявив клопотання про подальший судовий розгляд у закритому режимі. Інші учасники процесу також підтримали необхідність закритого судового розгляду.

Також прокурор клопотав про продовження строків тримання під вартою щодо обвинуваченого. У якості ризиків зазначав можливість останнього переховуватись від суду, з урахуванням тяжкості покарання, яке йому загрожує у разі доведення вини, впливати на свідків та потерпілих, оскільки йому відоме місце їх проживання.

Захисник та обвинувачений заперечували проти продовження строків тримання під вартою та просили змінити запобіжний захід на домашній арешт, зважаючи на стан здоров’я останнього.

У підготовчому судовому засіданні потерпілими було заявлено цивільний позов про стягнення матеріальної та моральної шкоди.

Дослідивши матеріали та заслухавши думки сторін, колегія суддів постановила призначити судовий розгляд зазначеного провадження на підставі обвинувального акту, продовжити строки тримання під вартою щодо обвинуваченого до 19.02.2019 року, судовий розгляд здійснювати у закритому режимі, прийняти до розгляду цивільний позов потерпілих.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва