У судове засідання у справі щодо перевищення меж необхідної самооборони, вчергове не прибув потерпілий

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням 23-х річного місцевого мешканця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.124 КК України.

Судовий розгляд зазначеного кримінального провадження здійснюється під головуванням судді Дмитра Тішка.

У судове засідання, що відбулось 26 грудня, не з’явився один з потерпілих. Також не прибув представник іншого потерпілого.

Суд вирішував питання щодо можливості проведення судового розгляду за їх відсутності.

Прокурор повідомив, що потерпілий, який не з’явився, наразі перебуває на навчанні у м.Києві, здійснювати судовий розгляд без його участі неможливо. Думку прокурора підтримали обвинувачений, його захисник та інший потерпілий.

З урахуванням того факту, що судовий розгляд зазначеного кримінального провадження без участі потерпілого буде порушенням його права, у відповідності до ст.21 КПК України, на доступ до правосуддя, суд ухвалив відкласти засідання на 11.30 год 10.01.2019 року.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів справи, обвинувачений 24.07.2018 року близько 05.00 год, в районі перехрестя вул.Соборна та Велика Морська в м.Миколаєві, у ході виниклої бійки між двома групами чоловіків, перевищив межі необхідної самооборони та завдав ножові поранення, що відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень, двом учасникам конфлікту, які на той момент були неповнолітніми.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва