Миколаївська екологічна інспекція здійснила понад 25 рейдів по перевірці збуту хвойних дерев під час новорічних свят

Напередодні новорічних свят Державною екологічною інспекцією у Миколаївській області в рамках проведення операції «Новорічна ялинка - 2019» посилено заходи контролю за охороною лісів від незаконних рубок. З метою запобігання порушень природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища щоденно здійснюють рейдові перевірки місць заготівлі, перевезення та продажу хвойних дерев.

Особлива увага під час перевірок звертається на ділянки цінних хвойних порід, лісових масивів, які примикають до населених пунктів, автодоріг, а також територій та об’єктів природо-заповідного фонду.

Всього від початку операції здійснено понад 25 рейдових перевірок у м. Миколаєві та Миколаївській області. Варто зазначити, що заходи, які щороку проводяться відповідними державними органами щодо запобігання масовим незаконним вирубкам хвойних насаджень напередодні новорічних свят, дають свої позитивні результати. Так, станом на 22 грудня п.р. під час перевірок місць реалізації ялинок держекоінспекцією у Миколаївській області виявлено лише 3-х порушників, який здійснювали продаж хвойних дерев без відповідних супровідних документів та клейма. На вказаних осіб складено протоколи про вчинення адміністративного правопорушення за ознаками ч. 1 статті 881 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які направлено до суду для прийняття рішення щодо притягнення осібдо адміністративної відповідальності.

Державна екологічна інспекція у Миколаївській області разом з іншими контролюючими органами і надалі буде продовжувати відстежувати законність заготівлі, збуту та реалізації хвойних насаджень. Тому ще раз закликаємо як всіх охочих до незаконного збагачення так і населення, яке купує зелені деревця, діяти в межах закону та не сприяти знищенню нашого всенародного багатства

Миколаївська державна екологічна інспекція