«Послідовне укріплення та розвиток громад - мета нашої роботи по формуванню плану розвитку Миколаївської області», - Валентин Гайдаржи

Більше 90 проектів увійшло до перспективного плану  розвитку Снігурівського району.  Серед них плани про придбанню міні асфальтного заводу, створення цеху з виробництва тротуарної плитки, будівництво басейну, газифікація міста Снігурівка, відновлення водопостачання та вуличного освітлення в населених пунктах області, ремонт доріг, навчальних закладів, лікарень тощо.

Своїми планами на 2019-2021 роки снігурівці ділилися під час підсумкового засідання місцевої ради Регіонального розвитку. У засідання взяв участь заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Валентин Гайдаржи в рамках свого робочого візиту до Снігурівського району.

«Я вітаю всіх учасників засідання з сьогоднішньою подією – формуванням трирічного перспективного плану розвитку Снігурівського району. Завдяки ініціативі Президента України Петра Порошенка вперше за багато років плани розвитку формуються «знизу-догори». Курс, який визначив голова Держави, впровадивши реформу децентралізації однозначний – послідовне укріплення та розвиток громад. Джерел фінансування для реалізації планів дуже багато, але ініціатива має йти від громади. При цьому ви повинні пам’ятати, що не достатньо лише спланувати - в подальшому контролюйте якість виконання робіт. Незважаючи на те, що плани розраховані на три роки, ви повинні визначити пріоритети, вирішити з чого ви розпочнете роботу. Зі свого боку, ми як облдержадміністрація, готові надавати всю можливу допомогу. Нагадаю, що вже зовсім скоро всі проекти, подані громадами будуть об’єднані у загальнообласний перспективний план розвитку на 2019-2021 роки, після цього особисто голова Миколаївської облдержадміністрації буде захищати ці проекти у столиці. Головний акцент, який постійно ставить Олексій Савченко – все, що робиться має робитись задля блага людей», - сказав Валентин Гайдаржи.

Окремо Валентин Гайдаржи зупинився на питанні підтримки учасників АТО, закликавши враховувати його при формуванні плану розвитку.

«Ще хочу акцентувати на питанні надання допомоги учасникам АТО, адже завдяки ним ми сьогодні маємо можливість планувати та будувати своє майбутнє. Тому я хотів би, щоб у вашому стратегічному плані, або програмах, які ви приймаєте, обов’язково були заходи, спрямовані на соціальний захист та реабілітацію учасників АТО», - наголосив заступник голови ОДА

Відмітимо, що в рамках свого робочого візиту Валентин Гайдаржи відвідав Снігурівську районну гімназію де нещодавно було встановлено систему очищення води, потужністю 300 літрів за добу. Систему встановлено завдяки участі Снігурівського району у конкурсі з відбору мікропроектів, який за ініціативи голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка вперше відбувся у минулому році.

Валентин Гайдаржи також ознайомився з роботою Снігурівського інклюзивно-ресурсного центру та обговорив з головою райдержадміністрації Інною Бойко планів щодо введення в експлуатацію першої в Снігурівці соціальної спортивної зали де матимуть змогу займатись всі бажаючі абсолютно безкоштовно.