Порошенко зізнався, що вже більше двадцяти років направляє усю свою заробітну плату на благодійність

Президент України Петро Порошенко розповів, що вже більше двадцяти років направляє свою заробітну плату на благодійність. Про це він заявив під час засідання Ради регіонального розвитку Миколаївської області, реагуючи на прохання голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка про необхідність підвищення заробітної плани державним службовцям.

Так, Петро Порошенко погодився, що ситуація з оплатою праці, яка склалася в країні, потребує суттєвого вдосконалення і зізнався, що з 1998 року усю свою заробітну плату перераховує на благодійність.

«Я з 1998 року не отримую заробітну плату, бо перераховую її на благодійність. Це є можливим за рахунок того, що я маю джерела за рахунок чого жити», - розповів Президент України і зазначив, що сьогоднішній рівень зарплати президента складає 28 тисяч гривень.

Петро Порошенко переконаний, що усі зарплати повинні бути чітко пов’язані і потрібно відходити від практики коли у нас є велика різниця по зарплатам.

«У нас є велика кількість суддівського корпусу, слідчих, розслідувачів з різних галузей, які мають в 2, 5, 10, а на окремих держпідприємствах - і в 100 разів вищу зарплату, ніж у президента. Я впевнений, що ми маємо прив'язати все і прибрати будь-які спеціалізовані закони, які роблять вибіркове підвищення. Хочете підвищувати - підвищуйте державним службовцям. У них робота не менш відповідальна, ніж у будь-кого іншого. Нам треба наводити порядок як з надзвичайно високими, так і з низькими зарплатами, які вибивають мотивацію - я це повністю підтримую, і ми це будемо робити негайно. Це один із перших пріоритетів», - зазначив президент.