В Миколаєві безкоштовно пройде фольклорний квартирник за участю миколаївського гурту «Шум» і київського гурту «Володар»

В Миколаєві в четвер 16 травня о 20-00 пройде квартирник за участю фольклорних гуртів Фольклорний гурт "Володар" (Київ) та Шум / Shoem (Миколаїв). Цього вечора ви почуєте автентичне виконання народних пісень (обрядових та ліричних) з різних регіонів України (в тому числі пісні з Миколаївщини!), а також народні пісні у меланхолійному супроводі віолончелі та контрабасу.

Володар - київський науково-дослідницький фольклорний гурт давніх народних календарних та річних обрядів, автентичного співу.
Мета гурту - дослідження, реконструкція та відтворення календарного, обрядового музичного фольклору.
Створений у 1993 році Іриною Клименко в межах течії “автентичного співу”, започаткованої в Україні київським фольклорним гуртом “Древо”. З 2003 року художнй керівник ансамблю - Маргарита Скаженик. Специфіка гурту – календарна обрядовість та весілля (що на сьогодні є великою рідкістю), оскільки матеріал зібраний в регіонах, де добре збережені архаїчні обряди. Колектив виконує традиційні календарні та родинні пісні та обряди, зокрема колядки, щедрівки, водіння кози, проводи зими, весняні заклички і хороводи, купальські, обжинкові пісні та обряди, а також весільні обрядові, ліричні, солдатські, жартівливі пісні.

Шум – молодий миколаївський проект, що бере за основу своєї творчості автентичні народні пісні та має звучання близьке до dark folk. Створений в грудні 2018 року. Склад: Дмитро Косарєв (контрабас), Таня Осінь (народний вокал, віолончель).

Чекаємо на вас 16 травня о 20:00 у фотостудії Momi (Мала Морська, 108, ТЦ "Портал")
Вхід вільний.
Заходити зі сторони "Таврії", 3 поверх (від ліфту йти на право).