«Я відверто дуже гордий від результатів, яких ми досягли за неповні три роки», - Олександр Кушнір про зміни на Миколаївщині

Унікальна програма підтримки учасників АТО, будівництво футбольних полів, оновлення парку швидких, реформування галузі освіти, реконструкція обласного онкоцентру – далеко неповний перелік результатів кропіткої роботи команди Миколаївської обласної державної адміністрації, якими поділився заступник голови ОДА Олександр Кушнір в ефірі одного з місцевих телеканалів.

Олександр Кушнір відзначив, що прогнозовано на найближчій сесії обласної ради 16 травня відбудеться звіт команди Миколаївської ОДА під керівництвом Олексія Савченка.

Заступник голови ОДА аідкреслив, що дуже гордий результатами, яких вдалося досягти за такий короткий період, як неповні три роки.

«Нам вдалося збільшити дохідну частину бюджету в рази. Ми запустили нарешті реформу децентралізації, тому що коли ми прийшли, у нас була одна громада. Зараз їх буде 40. Ми запустили програму в галузі освіти. Ми до першого вересня забезпечимо всі опорні школи Миколаївщини шкільними автобусами. Це більше 60 автобусів», - сказав Олександр Кушнір.

Коментуючи зміни у системі охорони здоров’я, заступник голови ОДА відзначив, що в області запущено єдину диспетчерську службу «103», значно оновлено парк швидких для надання якісної і сучасної допомоги, відремонтовано акушерсько-гінекологічне відділення Миколаївської обласної лікарні, на чому наполягала голова облради Вікторія Москаленко.

«В цьому році уже розроблений проект повної реконструкції онкологічного диспансеру. При чому, в реконструкції онкологічного центру, робиться пріоритет на сучасне обладнання, а не як раніше це робилося – на будівництво. Передбачене нами обладнання стане взірцем для інших, бо за допомогою нього можна буде обслуговувати весь Південь країни. Ми в цьому році акумулювали кошти з різних бюджетів. Вдячні місту Миколаєву, яке долучилося. Зі свого боку ми залучили 82 млн, місто направило 30 млн, бо питання досить важливе, і разом реалізуємо наш проект», - наголосив заступник голови ОДА.

Що стосується розвитку спорту, Олександр Кушнір акцентував увагу на тому, що до кінця цього року область виходить на показник будівництва більше 40 нових футбольних полів.

«У нас є прекрасні дві ініціативи і я вдячний депутатам, які підтримали їх – це мікропроекти і програма підтримки ОТГ. Абсолютно всі громади знаходять підтримку і показують прекрасні приклади розвитку», - сказав заступник голови ОДА.

Також Олександр Кушнір розповів про ремонт доріг та збільшення фінансування саме на цю сферу.

«Дуже довго розказували, що в нас погано функціонують дороги. Так, у нас є погані дороги, але давайте згадаємо, коли ми прийшли - 2016 рік на дороги було виділено 56 млн грн в обласному бюджеті. З них використано під кінець року тільки 8 чи 9. На даний момент ми не вирішили усіх проблем з дорогами, але в нас є одна дорога зроблена, вже розгорнуто цементні заводи на дорозі до Кропивницького, у нас відбудована дорога до Снігурівки. І це не займаючись якимись популістичними речами, це праця кожного дня – з ранку до ночі, коли встаєш і працюєш. Нам є багато чого показати», - зазначив заступник очільника області.

Щодо сфери соціального захисту, за словами Олександра Кушніра, в області діє унікальна програма підтримки учасників АТО.

«Подібної програми не існує по всій Україні. Я вам це кажу з повною відповідальністю. Близько 100 квартир надали учасникам АТО. Оздоровлюємо їх сім’ї та надаємо матеріальну допомогу, бо це важливо. У нас багато хлопців, яким потрібна ця допомога. Також ми розробили програму, щоб прирівняти добровольців до учасників бойових дій, аби вони отримували такі ж пільги. Наші продукти і програми копіюються рештою областей, як дуже успішні та ефективні», - резюмував Олександр Кушнір.