У Миколаєві відбулися урочистості з нагоди 65 річниці з дня заснування ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект»

У четвер, 16 травня, в Миколаєві відбулися урочистості з нагоди 65 річниці з дня заснування Державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект».

Колектив унікального підприємства, що є одним із світових лідерів у галузі газотурбобудування, привітали представники Миколаївської міської ради. На свято також прибули представники іноземних компаній-партнерів: військовий аташе Республіки Індія, ділові партнери з Китаю, Узбекистану, Болгарії, Білорусії.

Гостей заходу ознайомили з багаторічною історією потужного підприємства. Звертаючись до гостей та партнерів, генеральний директор Костянтин Картошкін відзначив, що ювілей підприємство зустрічає з людьми, які давно йдуть пліч-о-пліч з колективом та радіють його успіхам.

-         Будь-які суспільно-політичні процеси відображаються на нас з вами. Проте, є речі, що лишаються незмінними: це важливі свята, вагомі досягнення, розуміння того, що нас об’єднує спільне завдання. Вдячний всім працівникам заводу, які останні п’ять непростих років з розумінням ставилися до того, що відбувається. Безмежно вдячний нашим партнерам, які в 2014 році повірили, що з нами можна мати справу та зберегли наші взаємовідносини, а також тим, хто до нас приєднався за останні роки.  Вітаю всіх зі святом! – сказав керівник заводу.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич підкреслив, що «Зоря»-«Машпроект» - головний платник податків, підприємство, що наповнює бюджет міста Миколаєва.

-         Якби у нас було більше таких компаній, місто виглядало б зовсім інакше. Можу впевнено сказати: незважаючи на те, що завод працює не на максимальну потужність, бюджет він наповнює у тому ж обсязі, що й всі компанії морегосподарського комплексу. Сподіваюся, відновлять повноцінну роботу наші суднобудівні підприємства, а отже, новий поштовх для збільшення потужностей отримає і "Зоря"-"Машпроект". Бажаю талановитому колективу міцного здоров’я, нових здобутків, а підприємству - великих замовлень і подальшого розвитку, - сказав мер міста.

Олександр Сєнкевич вручив Почесні грамоти Миколаївського міського голови кращим фахівцям заводу.  

Приємним подарунком для винуватців свята стали творчі виступи миколаївських виконавців та колективів.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови