Миколаївцям влаштували перегляд документального фільму Олександра Фразе-Фразенка «Casi Desnudo»

18 травня у Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбувся перегляд та обговорення документального фільму Олександра Фразе-Фразенка «Casi Desnudo» (2018), який присвячений Юрієві Тарнавському - видатному українському поету-авангардисту, члену «Нью-Йоркської групи». Про це йде мова на офіційній сторінці бібліотеки у Фейсбук.

Відмічається, що це був перший публічний показ фільму в Україні - через кілька місяців після світової прем'єри, що відбулася в США. Тож фільм став чудовим доповненням до попередньої філологічної дискусії щодо кордонів, меж, міграції, пам'яті та їхнього втілення у літературі.

Використавши ефект аматорської зйомки, режисер створив цікаву стрічку, в якій звучать голоси самого поета і його близького оточення, а багату й складну образність текстів Юрія Тарнавського підкреслено експериментальними кадрами. Центральним у фільмі є образ casi desnudo («майже оголеного») із вірша іспанця Антоніо Мачадо, що характеризує стан людини, яка готується до відходу в інший світ. Попри це перед глядачем розгортається чимало розмірковувань - цікавих і оптимістичних, як танець ледь усміхненого поета на дев'ятому десятку у фінальній сцені.