У справі екс-начальника міського управління УМВС Шевчука суд видалився до нарадчої кімнати для постановлення рішення

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось чергове судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього керівника Миколаївського міського управління УМВС України в області Олега Шевчука у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.365, ст.340 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства та в незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій).

Судом було надано останнє слово обвинуваченому.

Олег Шевчук зазначив, що не надавав жодних незаконних наказів своїм підлеглим та не порушував вимоги чинного на той час законодавства.

За такого, він просив суд постановити виправдувальний вирок.

Наразі суд видалився до нарадчої кімнати для постановлення вироку.

Нагадаємо, відповідно до обвинувального акту Олег Шевчук 22.11.2013 року віддав наказ своїм підлеглим із застосуванням фізичного впливу демонтувати намети, які були встановлені учасниками акції за підписання Угоди про Асоціацію з ЄС. Виконуючі наказ, правоохоронці відтисли активістів від наметів та пошкодили один з них.

21 квітня 2017 року, після розгляду зазначеного кримінального провадження, вироком Центрального районного суду м.Миколаєва Олега Шевчука було виправдано за відсутністю в його діях складу кримінальних правопорушень.

У липні 2017 року зазначений вирок було скасовано Апеляційним судом Миколаївської області, а справу скеровано на новий судовий розгляд.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва