Жодних аватарок, постів чи картинок: поліція Миколаївщини просить усіх користувачів соцмереж дотримуватися «дня тиші»

Поліція Миколаївської області нагадує, правила «дня тиші» розповсюджуються і на соціальні мережі, тому їхнім користувачам радять відмовитися від постів, репостів, картинок чи закликів голосувати за певного кандидата.

«Шановні користувачі соціальних мереж! Просимо вас не порушувати закон в «день тиші» перед виборами до Верховної Ради України!», - говорять у прес-службі поліції.

Поліцейські закликають усіх користувачів соціальних мереж утриматися від постів, репостів на підтримку кандидатів у народні депутати або інших публікацій політичного змісту.

Аватарки в Facebook із закликом підтримати того чи іншого кандидата або політичної партії у «день тиші» є порушенням законодавства.

Згідно з українським законодавством, будь-яка агітація 20 липня заборонена, зокрема, забороняється розповсюджувати агітаційні матеріали, публічно закликати голосувати за або проти будь-кого з кандидатів і оцінювати їхню діяльність.

У той же час, правило «дня тиші» не поширюється на інформацію про самі вибори, роз'яснення законодавчих норм і порядку голосування.