Малюки миколаївського садочку «Катруся» разом із рятувальниками говорили про безпечний літній відпочинок

Зазвичай малеча, в міру своєї допитливості, не завжди усвідомлює всі небезпеки, які приховує в собі навколишній світ. Влітку їх не менше, ніж в будь-який інший сезон, адже більшість сімей надає перевагу проводити спекотні дні на пляжах водойм - озер, річок, морях. Дорослі та малюки із задоволенням купаються, засмагають, дихають свіжим повітрям, влаштовують пікніки. Прикро, але нерідко нехтування правилами безпечної поведінки призводить до нещасних випадків на воді, лісових пожеж тощо. Тому ще з раннього віку необхідно проводити профілактичну роботу з підростаючим поколінням, прививаючи йому культуру безпечної поведінки.

Так, 31 липня до дитячого садочку №148 «Катруся» м. Миколаєва рятувальники завітали з інформаційною програмою «Літні небезпеки». В ігровій формі співробітники ДСНС розповіли хлопчикам та дівчаткам, що не можна без нагляду дорослих гратись поблизу води, бути обережними у лісах, парках, адже у таких місцях зазвичай багато кліщів, укуси яких небезпечні. Також присутні дізнались про те, що небезпека може «чатувати» на них й на дитячому майданчику, дорозі, в громадських місцях.

Рухливими тематичними іграми фахівці Служби порятунку спільно із дітлахами закріпили вивчену інформацію. На згадку про зустріч рятувальники залишили вихованцям садочку яскраві прапорці та листівки.